سایت خبری تحلیلی کلمه http://www.kaleme.org سایت خبری تحلیلی کلمه Sat, 07 Sep 2013 07:58:23 +0000 fa-IR hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5.2 رتبه اول ایران در میزان تورم در میان ۱۴۸ کشور جهان http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157467/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157467/#comments Sat, 07 Sep 2013 07:58:23 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157467 مجمع جهانی اقتصاد در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که ایران بالاترین میزان تورم را در بین ۱۴۸ کشور دنیا در سال ۲۰۱۲ داشته است.

به گزارش ایسنا، در رده‌بندی مجمع جهانی اقتصاد نرخ تورم در ایران ۳۰٫۶ درصد اعلام شده و به این ترتیب ایران دارای بالاترین میزان تورم در جهان اعلام شده است. در این رده‌بندی تورم در دو کشور گرجستان و سوئیس منفی بوده و تورم در ژاپن نیز صفر اعلام شده است. همچنین تورم در کشورهای برونئی دارالسلام، اوکراین، امارات، نروژ و سوئد نیز زیر یک درصد اعلام شده است.

۱۰ کشور ایران، اتیوپی، مالاوی، ونزوئلا، تانزانیا، گینه، مغولستان، اوگاندا، سیرالئون و نیجریه نیز دارای بالاترین میزان تورم در جهان هستند. ۱۰ کشور گرجستان، سوئیس، ژاپن، برونئی دارالسلام، اوکراین، امارات، نروژ، سوئد، یونان و نیوزلند نیز دارای کمترین میزان تورم در جهان هستند.

مجمع جهانی اقتصاد رده‌بندی خود را براساس اطلاعات منتشر شده از سوی صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده است.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157467/feed/ 0
هاشمی رفسنجانی: گاهی مصلحت مردم و نظام در این است که خلاف جریان عادی سخن گفت http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157462/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157462/#comments Sat, 07 Sep 2013 07:25:35 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157462 آیت الله هاشمی رفسنجانی معتقد است عمل به مصلحت همیشه مشکل است، گاهی خلاف جریان عادی سخن گفتن است و بدیهی که در آن زمان خیلی ها را هم ناراحت می کند ولی باید دانست که امام فرمودند غفلت از مصلحت موجب خدای نکرده لطمات جبران ناپذیری به اسلام عزیز می شود پس در تشخیص مصلحت و عمل به آن هرگز نباید تردید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه ای با سایت شخصی خود درباره ابعاد بزرگترین پیروزی سیاسی تاریخ نظام جمهوری اسلامی در پایان ۸ سال دفاع مقدس در بیان جایگاه و نقش بی بدیل “کشف مصلحت” و عمل به آن در همین ارتباط تاکید کرد: مسئله مصلحت همیشه اینگونه است . یعنی وقتی که انسان به خاطر مصلحت یک کار خلاف مسیر عادی انجام می دهد یا سخنی مخالف نظرات غالب می گوید ، در آن لحظه حتما مشکلاتی دارد،خیلی ها را هم ناراحت می کند،ولی این دلیل آن نمی شود که انسان وقتی مصلحت مردم و نظام و کشور را تشخیص داد در گفتنش تردید کند، هرگز در اینباره تردید جایز نیست، غفلت از مصلحت بسیار عوارض سخت و جبران ناپذیری دارد. توجه امام(ره) را به این موضوع ببینید. چقدر به جایگاه رفیع مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید دارند و می فرمایند غفلت از مصلحت موجب خسارت جبران ناپذیری به اسلام عزیز می شود.

آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه با اشاره به اینکه به صرف احتمال مخالفتها و حتی تهمتها و انگها و برچسبها هرگز تردید در بیان و عمل به مصلحت نباید سکوت کرد و منتظر وقایع احتمالی ماند، تاکید کرد: این آموزه بزرگ امام راحل(ره) به ما در زمان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ بود که چگونه حتی لحظه ای در تامین مصلحت مردم و نظام اسلامی تردید نکردند و در حالی که تا ۲۰ روز قبل شعار جنگ جنگ تا رفع فتنه می فرمودند وقتی به “کشف مصلحت مردم” رسیدند بدون آنکه یک لحظه به آبروی خویش فکر کنند بدان عمل کردند و با آن هوشی که داشتند جمله ” جام زهر را می نوشیم ” را درست بکار بردند. یعنی انتخاب کردیم که بنوشیم . یعنی بر ایشان تحمیل نشد که بنوشند . حالتی بود که بخاطر مصلحت انتخاب کردند . ایشان با تفکر و پیش بینی شرایط آن جمله را بکار بردند.هم مصلحت را رعایت کردند وهم ناراحتی خودشان را به مردم نشان دادند که دلشان نمی خواست اینگونه شود وهم آینده را در آن جمله نهادند که مردم در آینده خواهید دید که چه فتحی کردیم؟.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه “فتح واقعی جنگ در کشف و عمل به مصلحت بود”، بر روشن شدن حقانیت مواضع مبتنی بر مصلحت نظام با گذشت زمان اشاره کرده و تاکید کردند: آنهایی که تحلیل های غلط از عمل به مصلحت ارائه می کنند همیشه در طول تاریخ بوده و هستند و با عدم درک خود و طرح نظرات بی پایه فتنه می کنند، نمونه های تاریخی بسیاری هم در این زمینه داریم . همین تفکر عاری از مصلحت بود که در صلح حدیبیه بر کشف و عمل به مصلحت از سوی پیامبر خدا(ص) متعرض شدند و گفتند که ما را خوار و ذلیل کردی!. ولی خدای متعال پاسخ آنان را با نزول سوره فتح دادند. درباره امام حسن(ع) هم اینها تا جایی پیش رفتند که به ایشان لقب مذّل المومنین دادند!.درباره پایان جنگ تحمیلی هم همه دیدند که کشف مصلحت و عمل به آن از سوی امام راحل(ره) چگونه بر عزت و اقتدار جمهوری اسلامی افزود و راه سقوط دشمنان ما را هموار کرد. این درسهایی بزرگ از تاریخ است که اگر آن را فراموش کنیم و یا در عمل به مصلحت نظام کوتاهی کنیم ، ضررهای جبران ناپذیری خواهیم دید.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157462/feed/ 0
علی ربیعی در واکنش به آمار اشتغال: یک ساعت کار در هفته را شغل می‌دانید؟ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157465/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157465/#comments Sat, 07 Sep 2013 06:50:15 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157465 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه من نمی گویم تعریف یک ساعت کار در هفته برای شاغل دانستن افراد قابل قبول است گفت: اما هر آماری که درباره عملکرد اشتغال زایی از سوی دولت ارائه می شود باید بر مبنای تعریف مشخصی باشد و افراد بدانند آمار با چه تعریفی برآورد و ارائه شده است.

علی ربیعی در گفتگو با مهر در پاسخ به اینکه آیا می توان تعریف بحث برانگیز اشتغال و بیکاری را اصلاح کرد و یک نوع تعریف بومی قابل لمس برای جامعه درباره شاغل و یا بیکار دانستن افراد ارائه کرد؟ بیان داشت: تعریفی که فعلا استفاده می شود تعریف سازمان جهانی کار است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اینباره که چنین تعریفی از اشتغال و بیکاری و اینکه فردی با ۱ ساعت کار در هفته شاغل شناخته شود از سوی جامعه پذیرفته نمی شود اظهار داشت: من نمی گویم این تعریف قابل قبول است، اما این تعریف برای کدام جامعه است؟

ربیعی ادامه داد: در کدام جامعه این تعریف از اشتغال و بیکاری می تواند مبنا قرار گیرد که بتوانیم بگوییم با این تعریف گزارش ها ارائه شده است؟ من فکر می کنم ما هر آماری را که ارائه می کنیم باید بر پایه تعریف مشخص ارائه شود.

به گفته وی، وقتی تعریف اشتغال و بیکاری و قرار دادن مرز یک ساعت کار بین آنها مقایسه می شود با تعریفی که در گذشته دیگران از اشتغال ارائه داده اند و چیزی که در حال حاضر مطرح است، در اینجاست که باید به صورت شفاف بگوییم بر اساس کدام تعریف گزارش اشتغال داده می شود؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص اینکه آیا در ایران امکان ارائه یک تعریف بومی از اشتغال و بیکاری به منظور شفاف سازی آمارها و اینکه گزارشات اشتغال برای جامعه قابل لمس باشد، وجود دارد؟ گفت: لازم نیست که ما تعریف اشتغال و بیکاری را بومی کنیم.

ربیعی خاطر نشان کرد: ما می گوییم باید گزارش ها بر مبنای تعاریف روشن ارائه شود. به عنوان مثال بگوییم گزارش اشتغال بر اساس تعریف ۵ روز کار در هفته ارائه می شود و یا هر تعداد روز دیگری. همچنین گفته شود بر اساس ۲ روز کار و یا ۱ ساعت کار در هفته، این تعداد شغل ایجاد شده است. بنابراین اگر پایه های آماری را نیز به همراه تعریف روشن ارائه کنیم، هیچ اشکالی در گزارش ها وجود نخواهد داشت.

طی سال های گذشته و در زمان فعالیت دولت های نهم و دهم تعریف جدیدی از اشتغال و بیکاری افراد در گزارش های مرکز آمار ایران به کار گرفته شد. در واقع دولت مبنای گزارش های مربوط به عملکرد حوزه اشتغال زایی را بر اساس یک ساعت کار افراد در هفته تنظیم و ارائه کرد.

سازمان جهانی کار می گوید هر فردی که در هفته یک ساعت کار داشته باشد، حتی اگر برای آن کار مزدی نیز دریافت نکند (مانند افرادی که برای خانواده کاری را انجام می دهند)، آن فرد شاغل شناخته می شود و بیکار فردی است که امکان اشتغال یک ساعته در هفته به شرحی که گذشت را نداشته باشد.

در زمان دولت های هفتم و هشتم، محاسبات آماری به نحو دیگری بود. در آن سال ها دولت گزارش اشتغال زایی را بر اساس اشتغال ۲ روز در هفته ارائه می کرد. یعنی هر فردی که در هفته دو روز کار داشت، شاغل شناخته می شد.

به کارگیری تعریف یک ساعت کار در هفته در ایران، مورد انتقادات بسیاری از جامعه و بدنه بازار کار کشور قرار گرفت چون بر اساس شرایط اقتصادی کشور و نوع مشاغل که افراد می توانند بر عهده بگیرند، اساس درصد مشاغلی که با یک ساعت کار در هفته امکان کسب درآمد کافی برای یک ماه افراد را بدهد بسیار ناچیز و یکی دو درصد است.

پیش تر مرکز آمار ایران در پاسخ به انتقادات مطرح شده از سوی بدنه بازار کار درباره غیرواقعی بودن تعریف بیکاری و اشتغال اعلام کرده بود که در این زمینه از استانداردهای جهانی استفاده می شود و تغییر تعریف از یک ساعت به یکروز در هفته تنها درصد ناچیزی از آمارهای فعلی را تغییر خواهد داد و اینگونه نیست که به یکباره نرخ بیکاری دستخوش تغییر چشمگیری شود.

مرکز آمار حتی مشاغلی مانند وکالت و پزشکی را به عنوان نمونه به منتقدین اعلام کرد که افراد می توانند حتی با یک ساعت کار در هفته در این مشاغل، پول کافی برای گذران زندگی خود را به دست آورند. اما سوال اینجاست که چند درصد از بازار فعلی کار ایران می توانند شرایطی مانند وکلا و پزشکان مدنظر مرکز آمار ایران را داشته باشند که بتوان چنین تعریفی را پذیرفت؟

کارشناسان بازار کار کشور معتقدند به دلیل استفاده دولت از تعریف غیرواقعی و نامناسب یک ساعت کار در هفته و ارائه گزارشات اشتغال زایی بر همین اساس، در سال های اخیر آمارهای دولت در حوزه اشتغال و بیکاری به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و جامعه در صحت آن با تردید مواجه شد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157465/feed/ 0
وضعیت استادان بازنشسته دانشگاه ها بررسی می شود http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157460/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157460/#comments Sat, 07 Sep 2013 05:28:24 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157460 سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی گفت: از همه افرادی که بتوانند به ارتقای فضای علمی دانشگاه کمک کنند استفاده می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، حسین سلیمی در خصوص وضعیت اساتید بازنشسته در هشت سال اخیر، تصریح کرد: در ابتدا باید بررسی شود که این اساتید به خواست خود بازنشسته شده‌اند و یا دلیل دیگری داشته است، در نهایت پس از بررسی‌های انجام شده مطابق نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌توان درباره آن تصمیم گرفت.

وی درباره تفکیک جنسیتی در این دانشگاه گفت: باید دید، نظر و سیاست شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه چیست و مطالعه کارشناسی در این زمینه انجام شود.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157460/feed/ 0
یک بام و دو هوای افراطیون در تغییر روسای دانشگاه ها؛ تدبیر یا بولدوزر http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157457/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157457/#comments Sat, 07 Sep 2013 05:15:34 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157457 درحالیکه سرپرست وزارت علوم طی یک ماه اخیر از مسئولیتش، تنها مسئول یکی از دانشگاهها را تغییر داده است، اعتراضات جریان تندرو تشدید شده و جالب آن که بیشتر این سروصداها از سوی وزیر نخبه! جناب زاهدی انجام می شود که خود رکوردشکن تغییر روسای دانشگاه ها بوده است.

به گزارش «انتخاب» ؛ حسین شریعتمداری یکی از افراطیون مخالف دولت، طی مقاله ای در روزنامه کیهان، این تغییر را به «کلید بولدوزر» تشبیه کرد.

اما بررسی ساده خبرنگار «انتخاب» حکایت از آن دارد که زاهدی وزیر علوم دولت اول احمدی نژاد – که از سوی دولت وقت به عنوان اعجوبه ریاضی دنیا معرفی شده بود – طی یک هفته اول مسئولیتش، رییس ۷ دانشگاه را تغییر داده است.

وی طی دوماه نخست مسئولیتش، رییس ۱۰ دانشگاه دیگر را تغییر داد.

با این حال، روزنامه کیهان در همان روزها، در واکنش به تغییر روسای دانشگاه، ضمن تقدیر از وزیر وقت علوم، اقدامات وی را «انقلابی» خوانده بود!

این اقدامات «انقلابی» (البته به زعم روزنامه کیهان) مدل های عجیب تری هم داشت. زاهدی چند بار ۷ حکم (یا حتی بیشتر) را طی یک روز برای تغییر روسای دانشگاههای اختصاص داده بود!

با این حال، این اقدام «تدبیرمدارانه» دولت احمدی نژاد در تغییر مسئولین در حالی شدت پیدا کرد که در پایان دوره وزارت زاهدی ، وی نزدیک به ۶۰ رییس دانشگاه را تغییر داده بود!

عجیب تر آنکه، در دوره ی مسئولیت او، چندین رییس دانشگاه که توسط خود او منصوب شده بودند، از کار برکنار شدند. مهمترین مثال برای تصدیق این ادعا، تغییر «عمید زنجانی» از ریاست دانشگاه تهران پس از دو سال بود.

البته این روند تغییرات در دوره کامران دانشجو نیز وجود داشت و او، طی ۴ سال صدارتش، تعداد بسیار زیادی رییس دانشگاه را تغییر داد، به طوریکه اقدامات وی صدای زاهدی وزیر سابق احمدی نژاد را هم در آورد!

در این میان، خوب است جریان تندرو و همینطور روزنامه کیهان پاسخ دهند چگونه و بر اساس چه معیا و اصولی، اقدام آن روزهای دولت احمدی نژاد در تغییر ۵۰ رییس دانشگاه، روشی انقلابی و از سر «تدبیر» بود ، اما تغییر یک رییس دانشگاه – آنهم فردی که فاصله ی شدیدی با تفکر دولت داشته و مورد اعتراض اکثریت قریب به اتفاق دانشجویان بوده – به کلید بولدزور تشبیه می شود؟

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157457/feed/ 0
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از تبریک مشروط مهدوی کنی به روحانی http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157448/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157448/#comments Sat, 07 Sep 2013 04:29:28 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157448 روزنامه جمهوری اسلامی با انتقاد از سخنان مهدوی کنی رییس مجلس خبرگان نوشته است: برداشت افکار عمومی از آن تبریک مشروط و این اعلام رأی ندادن، نوعی اعلام نارضایتی قبل از موعد است. بزرگان قوم نباید اجازه دهند مردم احساس کنند گویا قرار است رئیس‌جمهور جدید و دولت وی به گناه ناکرده مجازات شوند.

در این یادداشت همچنین از اینکه مهدوی کنی در یک اجلاس رسمی تاکید کرده به روحانی رای نداده است، انتقاد شده و آمده است: رأی دادن به این یا آن نامزد ریاست جمهوری، حق آحاد مردم است. در انتخابات ریاست جمهوری امسال نیز کاملاً مشهود بود که موضع جناب آیت‌الله مهدوی کنی حمایت از نامزدهای اصولگراست و تردیدی وجود ندارد که ایشان به آقای روحانی رأی نداده‌اند.

همچنین نویسنده این یادداشت از واژه سازی آیت الله در تبریک مشروط انتقاد کرده است:

متن کامل این نوشته به شرح زیر است:

آیت‌الله مهدوی کنی، رئیس مجلس خبرگان رهبری در سخنرانی افتتاحیه خود در اجلاس هفته گذشته این مجلس، نکاتی درباره انتخاب رئیس‌جمهور جدید و تبریک به وی گفتند که جای تأمل دارد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت انتخابات ریاست جمهوری گفت: انتخابات خوبی واقع شد و مردم باشکوه و جدیت در انتخابات شرکت کردند و جناب آقای روحانی انتخاب شدند و من به ایشان در هنگام انتخاب شان تبریک گفتم، اکنون نیز تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به معنای تبریک، افزود: تبریک سه معنا دارد که معنای اولیه آن حالت تشریفاتی دارد و به معنی همان شادباش است، معنای دیگر آن به نوعی دعا برای موفقیت است و ان‌شاءالله که موفق باشند و معنای سوم یک خواست عمومی از ریاست جمهوری است و در واقع بیان مطالبه و تقاضاست که ما نیز مطالبات خود را بیان می‌کنیم.

رئیس مجلس خبرگان با اشاره به این که آقای روحانی رئیس‌جمهور همه مردم هستند و باید خیر او به همه برسد، افزود: ان‌شاءالله وجود ایشان برای همه ملت ایران مبارک باشد.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه گفت: “ممکن است ما به ایشان رای نداده باشیم، ولی ایشان رئیس‌جمهور همه هستند؛ البته همان‌طور که رهبری و امام در مراسم تنفیذ می‌گویند ما به صورت مطلق تنفیذ نمی‌کنیم، تبریک و تقاضای ما نیز مشروط است و در واقع به شرط و شروطی است.”
نکته اول در مورد اظهارات آیت‌الله مهدوی کنی اینست که تبریک به معنای سه گانه، ابداع ایشان است. هر چند ابداع فی نفسه اشکالی ندارد اما پذیرش این نکته که معنای تبریک گفتن، بیان مطالبات باشد، نیازمند خلق ادبیاتی جدید است.

قابل تأمل‌تر اینکه ایشان تبریک به رئیس‌جمهور را با تنفیذ مقایسه کرده و تأکید کرده‌اند که تبریک نیز همانند تنفیذ مشروط است! این نیز چیزی است که به خلق ادبیات جدیدی نیاز دارد.

نکته دوم اینست که رئیس محترم مجلس خبرگان گفته‌اند: “ممکن است ما به ایشان رأی نداده باشیم”.

رأی دادن به این یا آن نامزد ریاست جمهوری، حق آحاد مردم است. در انتخابات ریاست جمهوری امسال نیز کاملاً مشهود بود که موضع جناب آیت‌الله مهدوی کنی حمایت از نامزدهای اصولگراست و تردیدی وجود ندارد که ایشان به آقای روحانی رأی نداده‌اند. اما سؤال اینست که بیان این مطلب آنهم در جلسه رسمی خبرگان از زبان رئیس مجلس خبرگان چه ضرورتی دارد؟ برداشت افکار عمومی از آن تبریک مشروط و این اعلام رأی ندادن، نوعی اعلام نارضایتی قبل از موعد است. بزرگان قوم نباید اجازه دهند مردم احساس کنند گویا قرار است رئیس‌جمهور جدید و دولت وی به گناه ناکرده مجازات شوند. باید اجازه داد آنان برنامه‌های خود را اجرا کنند و سپس به اقتضای عملکردشان با آنها رفتار شود. انتظار از بزرگان این است.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157448/feed/ 0
روند افزایشی سرقت و قتل در کشور http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157444/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157444/#comments Sat, 07 Sep 2013 00:07:14 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157444 فرمانده نیروی انتظامی از روند نزولی جرایم جنایی در کشور خبر می‌دهد، اما آمار ارایه‌شده در مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، تعداد برخی جرایم در کشور، طی ۱۵ سال اخیر روند نزولی نداشته است و در برخی از موارد روند افزایشی نیز داشته است.

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در حاشیه صبحگاه فرماندهی انتظامی استان آذربایجان‌غربی و در جمع خبرنگاران گفت: جرایمی همچون قتل، سرقت مسلحانه، آدم‌ربایی، گروگانگیری، راهبندی، کمین و ترور از جمله جرایمی هستند که در دهه گذشته همواره روند نزولی داشته و کاهش این روند در سال‌جاری نیز ملموس است.

به نوشته روزنامه شرق، این در حالی است که براساس آمار ارایه‌شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد پرونده‌های مختومه در جرایم قتل، قتل غیرعمد، سرقت و اعمال منافی با عفت عمومی در دادگاه‌های عمومی کشور روند کاهشی نداشته است. بر این اساس، آمار‌ها نشان می‌دهد، تعداد پرونده‌های مربوط به قتل در سال ۱۳۷۵، ۳۴۳۱ پرونده، در سال ۱۳۸۰، ۴۶۳۶ پرونده، در سال ۱۳۸۵، ۳۲۳۳ پرونده، در سال ۱۳۸۶، ۳۴۸۹ پرونده، در سال ۱۳۸۷، ۹۲۰۲، در سال ۱۳۸۸، ۲۲۸۲ پرونده، در سال ۱۳۸۹، ۱۴۳۴ پرونده و در سال ۱۳۹۰، ۳۰۱۹ پرونده بوده است که نشان‌دهنده روند کاهشی نیست. همچنین تعداد پرونده‌های مربوط به قتل غیرعمد در سال ۱۳۷۵، ۱۵۴۲۱پرونده، در سال ۱۳۸۰، ۲۱۶۶۵پرونده، در سال ۱۳۸۵، ۱۸۶۴۰پرونده، در سال ۱۳۸۶، ۱۸۳۹۶پرونده، در سال ۱۳۸۷، ۱۶۸۹۰، در سال ۱۳۸۸، ۱۷۱۱۳پرونده، در سال ۱۳۸۹، ۱۵۰۰۱پرونده و در سال ۱۳۹۰، ۱۶۸۸۹پرونده بوده است. همچنین تعداد پرونده‌های مربوط به سرقت در سال ۱۳۷۵، ۱۳۸۵۴۳ پرونده، در سال ۱۳۸۰، ۲۸۲۴۳۰ پرونده، در سال ۱۳۸۵، ۱۰۲۶۳۰ پرونده، در سال ۱۳۸۶، ۱۰۳۷۱۷ پرونده، در سال ۱۳۸۷، ۲۶۳۴۰۴، در سال ۱۳۸۸، ۷۷۷۵۰ پرونده، در سال ۱۳۸۹، ۱۲۰۹۶۸ پرونده و در سال ۱۳۹۰، ۱۶۶۷۹۹ پرونده بوده است.

افزایش سرقت داخل اتومبیل در کشور
احمدی‌مقدم در ادامه از روند افزایشی سرقت داخل اتومبیل در کشور خبر داد و اضافه کرد: با اینکه ارزش ریالی این نوع سرقت در حد پایینی قرار دارد اما ریشه اصلی آن، افزایش قیمت موادمخدر و عدم توانایی افراد معتاد در تهیه موادمخدر است که باید کنترل و مهار شود. فرمانده ناجا با بیان اینکه هر معتاد روزانه نزدیک به ۳۰۰‌هزارریال برای اعتیاد خود خرج می‌کند که این امر آنان را به سمت سرقت‌های خرد سوق می‌دهد، گفت: سرقت و اعتیاد، ارتباط دوسویه بسیاری با هم دارند که امیدواریم در ترکیب جدید دولت و ستاد مبارزه با موادمخدر چاره‌ای برای این امر اندیشیده شود.
وی به توجه ویژه دولت نسبت به اختصاص بودجه مناسب برای نیروی انتظامی تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این امر و همچنین افزایش همراهی و مشارکت مردمی با پلیس، شاهد کاهش فاصله نیازها و امکانات نیروی انتظامی و بهبود بیش از پیش وضعیت حاکم خواهیم بود. فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به عزم قاطع پلیس در مقابله با سوداگران مرگ خاطرنشان کرد: ریشه‌کنی این بلای خانمانسوز که عامل وقوع بسیاری از جرایم در جامعه است، عزمی همگانی و ملی می‌طلبد که خوشبختانه با هماهنگی‌های مناسب بین دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی روزبه‌روز شاهد کاهش جرایم در کشور هستیم.

ریشه‌یابی افزایش جرایم و سرقت در کشور
آمار‌ها در حالی حکایت از افزایش میزان جرایم در کشور به‌خصوص جرایم خرد و سرقت دارد که برخی از کارشناسان علت این افزایش جرایم را با دلایل اقتصادی و اجتماعی تحلیل می‌کنند. در همین رابطه سعید معیدفر جامعه‌شناس با اشاره به اینکه نحوه مواجهه با جرایم در کشور از سوی برخی مسوولان، غلط است و زمینه حل ریشه‌ای مشکلات را فراهم نمی‌کند، می‌گوید: «به اعتقاد من راهی که برخی مسوولان در مواجهه با مسایل اقتصادی و اجتماعی در پیش گرفته‌اند اشتباه است، متاسفانه جامعه نیز درگیر چنین راه‌حل اشتباهی شده است و بخش قابل توجهی از مردم نیز فکر می‌کنند راه‌حل مواجهه با چنین مسایلی برخوردهای سخت و فوری است. مسوولان تصور می‌کنند اگر با عوامل این جرایم برخورد سخت شود، مساله جمع خواهد شد. حال آنکه این برخورد با معلول است و نه علت اصلی. یکی از دلایلی که در جامعه ما امروز مسایل اجتماعی و اقتصادی بد شده است، دقیقا همین است که سیاستگذاران و مسوولان مربوطه به این شکل با این جرایم برخورد می‌کنند.» او می‌افزاید: هر جرمی پیامدهایی دارد و مسوولان باید آماده مواجهه با این پیامدها باشد. اما مسوولان فقط به سمت‌وسوی برخورد رفته‌اند. گاهی در جامعه تصمیماتی گرفته می‌شود که خود این تصمیمات می‌تواند جامعه را ملتهب کند.

او تاکید می‌کند: «از سویی دیگر به دلیل برخی تصمیمات انقباضی در توسعه کشور هر روز بنگاه‌های اقتصادی بیشتری تعطیل شده‌اند. این در حالی است که ما در جامعه شیب تند رشد جوانان و نیروی انسانی را داشته‌ایم. حالا رشد نیروی کار و بیکاری، به‌همراه تورم… به دلیل متغیربودن نرخ ارز و طلا و… و موارد دیگر در این حوزه باعث تلاطم در جامعه می‌شود. مباحثی از این قبیل را باید به‌صورتی علمی تحلیل کرد و برای این کار از اقتصاددانان، روانشناسان و جامعه‌شناسان کمک خواست تا راه‌حل‌های کارشناسی ارایه دهند.»

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157444/feed/ 0
فتح ۱۰؛ عملیات چریکی رزمندگان در عراق http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157438/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157438/#comments Fri, 06 Sep 2013 23:28:05 +0000 ویرایشگر ۳ http://www.kaleme.com/?p=157438 کلمه- گروه اجتماعی:

عملیات چریکی فتح ۱۰ در ساعت یک و ۴۵ دقیقه بامداد روز سیزدهم شهریور ۱۳۶۶ با رمز مقدس یا ابا عبدالله الحسین(ع) در منطقه سیدکان شمال شرقی منطقه اربیل عراق و با اهداف تداوم گسترش نبرد نیروهای مبارز عراق، پاسخگویی به شرارت های رژیم بعثی در بمباران مراکز غیرنظامی ایران و گلوله باران روستاهای کردنشین به مرحله اجرا درآمد.

آنچه در سایت فاتحان آمده این است که عملیات فتح ۱۰ مانند سایر سلسله عملیات های فتح در عمق جبهه شمالی دشمن و مشخصا در محور شمال شرقی استان کردنشین اربیل عراق، با مشارکت معارضان کرد عراقی به اجرا درآمد.نیروهای خودی در شامگاه سیزدهم شهریورماه سال ۱۳۶۶ با رمز مبارک یا اباعبدالله الحسین (ع) به طور نامنظم و با حمله ای محدود، مواضع خودی را به قصد انهدام نیروهای دشمن بر بلندی های منطقه ترک کردند.

نیروهای ایرانی با رعایت اصل استتار و غافلگیری ، همزمان با اعلام رمز عملیات، به نابودی ۳۶ پایگاه حفاظتی و مقر فرماندهی گردان خفیفه در بلندی های منطقه پرداختند.

علاوه بر آن قوای ایرانی و معارضان عراقی توانستند ۱۵ دستگاه خودروی نظامی، سه قبضه توپ ضدهوایی، سه زاغه مهمات، چهار دستگاه خودروی مهندسی و چندین قضبه انواع سلاح های نیمه سنگین دشمن را نابود کنند.

در جریان عملیات فتح ۱۰ ده ها دستگاه خودرو، ده ها قبضه سلاح انفرادی، مقداری مهمات و چند قبضه توپ ضد هوایی دشمن توسط رزمندگان اسلام نیز به غنیمت گرفته شد.

علاوه بر اینها، تعداد ۵۰۰ نفر از نیروهای دشمن زبون بعثی کشته و زخمی شدند و ده ها نفر نیز به اسارت درآمدند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157438/feed/ 0
قطع میوه زندانیان سیاسی زندان اوین به دنبال اعتراض به کیفیت و قیمت بالای آن http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157432/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157432/#comments Fri, 06 Sep 2013 23:17:18 +0000 ویرایشگر http://www.kaleme.com/?p=157432 بیش از یک ماه است که فروشگاه بند ۳۵۰ زندان اوین از تامین میوه برای زندانیان سیاسی خودداری می کند و پیگیری های زندانیان با مسئولان زندان
نیز بی نتیجه بوده است.

به گزارش کلمه، از اواسط سال ۸۹ با پیگیریها و مساعدتهای زندانیان این بند و برنامه ریزیهای آنها میوه بطور هفتگی از طریق فروشگاه در اختیار زندانیان قرارمی گرفت، ولی از چند ماه قبل و پس از اعتراض زندانیان به فساد موجود در امور فروشگاه و سوءاستفاده های صورت گرفته به وسیله پیمانکار مربوطه و قیمت بسیار بالای اجناس تأمین میوه کاهش پیدا کرده و اینک بیش از یک ماه است که تأمین میوه بوسیله فروشگاه متوقف شده و مسئولان زندان نیز علیرغم پیگیریهای صورت گرفته اقدامی نکرده اند.

کمبود شدید میوه و تغذیه نامناسب باعث افزایش بیماری بین زندانیان شده است.

به باور زندانیان برخی از مسئولین سازمان زندانها در مفاسد و سوءاستفاده های پیمانکار فروشگاههای شریک هستند و به همین دلیل با تخلفات
آنها برخورد نمی کنند و طبعا هزینه آنرا زندانیان باید پرداخت کنند.

این در حالی است که سال گذشته نیز فروشگاه بند ۳۵۰ از عرضه مواد ضروری مانند لبنیات و برخی دیگر از مواد ضروری خودداری کرد.

تاکنون بارها تخلفات فروشگاه بند ۳۵۰ در عرضه مواد غذایی نامرغوب و تاریخ مصرف گذشته و عدم ارائه محصولات مورد نیاز زندانیان به مسئولان گزارش شده است ولی کسی در این زمینه پاسخگو نیست.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157432/feed/ 0
بیانیه ۱۱ کشور عضو گروه ۲۰ در مورد سوریه/ پوتین: هر گونه اقدام نظامی ناقض قوانین بین‌المللی است http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157434/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157434/#comments Fri, 06 Sep 2013 22:38:03 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157434 یازده کشور شرکت کننده در نشست گروه ۲۰ خواستار پاسخی قاطع از سوی جامعه بین‌المللی در قبال استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه شده‌اند.
رهبران کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، عربستان سعودی و ژاپن در بیانیه‌ای مشترک گفته‌اند که استفاده از تسلیحات شیمیایی در هر جایی امنیت مردم را کاهش می دهد.

به نوشته بی بی سی، امضا کنندگان این بیانیه گفته اند از اقدام قاطع شورای امنیت سازمان ملل حمایت می کنند اما جهان نمی‌تواند تا ابد منتظر بماند.

پیشتر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در کنفرانسی خبری که در پایان نشست گروه ۲۰ برگزار شد گفت که رهبران کشورهای اروپایی، آسیایی و خاورمیانه در جریان این نشست استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط دولت سوریه را محکوم کرده و خواستار پاسخی قاطع شده‌اند.
آقای اوباما از رژیم بشار اسد به عنوان تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی یاد کرد.

رئیس جمهور آمریکا در بخش دیگری از سخنانش گفت که اکثر مردم بشار اسد را مسئول حمله شیمیایی ماه گذشته در حومه دمشق می‌دانند، هر چند که آقای پوتین با او موافق نیست.

آقای اوباما گفت که او بدبینی موجود در بین مردم آمریکا را نسبت به حمله نظامی به سوریه درک می کند، اما در عین حال افزود که او می‌تواند کنگره را متقاعد کند که چنین حمله ای محدود و نسبی خواهد بود، این حمله با هدف از کار انداختن تسلیحات شیمیایی که در اختیار دولت سوریه قرار دارد، انجام خواهد شد و کاربرد این سلاح ها را در آینده به تعویق خواهد انداخت.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم در کنفرانسی خبری گفت که اکثر رهبران شرکت کننده در این نشست با اقدام نظامی علیه سوریه مخالف هستند.
آقای پوتین در ادامه صحبت هایش افزود در جریان مذاکراتی که تا ساعت یک بامداد ادامه داشت تنها آمریکا، فرانسه، کانادا، عربستان سعودی و ترکیه بدون موافقت شورای امنیت سازمان ملل با انجام حمله نظامی موافق بودند.

رئیس جمهور روسیه گفت که مذاکراتی خصوصی با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا داشته است.

رهبران آمریکا و روسیه مواضع کاملا متفاوتی در قبال واکنش به حمله شیمیایی در سوریه دارند.

آقای پوتین بار دیگر تاکید کرد که هر گونه اقدام نظامی ناقض قوانین بین‌المللی است.
رئیس جمهور روسیه از حمله شیمیایی به حومه دمشق که ماه گذشته صورت گرفت به عنوان اقدامی تحریک آمیز از سوی مخالفان مسلح دولت سوریه نام برد.
به گفته آقای پوتین مخالفان با هدف انجام مداخله نظامی در سوریه دست به این اقدام زدند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157434/feed/ 0
دادگاه اتحادیه اروپا تحریم هفت شرکت و بانک ایرانی را لغو کرد http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157436/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157436/#comments Fri, 06 Sep 2013 22:22:41 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157436 دادگاه اتحادیه اروپا تحریم اعمال شده اروپائیان علیه هفت بانک و شرکت ایرانی را به دلیل ناکافی بودن ادله و مدارک لغو کرده است.

شورای اتحادیه اروپا این بانک ها و موسسات را به ظن ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران تحریم کرده بود.

به گزارش بی بی سی، پست بانک، بانک توسعه صادرات، شرکت بیمه ایران، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران، بانک رفاه کارگران، بانک بین المللی پرشیا ( سهامدار آن بانک های ملت و تجارت هستند) و شرکت کشتیرانی گودلاک وابسته به کشتیرانی ایران، موسساتی هستند که دادگاه اتحادیه اروپا تحریم های اعمال شده علیه آنها را لغو کرده است.

براساس حکم دادگاه اروپا، از ناصر باطنی، رئیس سابق شرکت کشتیرانی ایران هم که دو سال پیش در فهرست تحریم های اتحادیه اروپا قرار گرفت، رفع تحریم شده است.

اتحادیه اروپا تاکنون شماری از مقامات و موسسات ایران را به دلیل مشارکت در برنامه هسته‌ای هدف تحریم قرار داده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا ایران را به دنبال کردن برنامه مخفیانه‌ای برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای متهم می کنند.

در مقابل، دولت ایران این اتهام را رد کرده و همواره بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته‌ای خود تاکید نهاده است.

به گفته ناظران، تصمیم دادگاه اتحادیه اروپا در لغو تحریم چند موسسه ایرانی تلاش غرب برای اعمال فشار بیشتر به ایران را به چالش کشیده است.

گفته شده که حکم لغو تحریم های اعمال شده علیه این موسسات فورا به مورد اجرا گذاشته نمی شود و شورای اروپا دو ماه فرصت دارد تا درباره حکم صادر شده درخواست تجدید نظر بدهد.

دادگاه اتحادیه اروپا همچنین به درخواست لغو تحریم‌های اعمال شده علیه بانک ملی و بانک ایران و اروپا (که سهامدار آن بانک صنعت و معدن، ملت و تجارت است) رسیدگی کرد اما این تحریم‌ها را موجه دانست.

در مورد بانک ملی، دادگاه رای داد که با وجود تحریم‌های شورای امنیت علیه سازمان انرژی اتمی ایران، این بانک تسهیلات لازم را فراهم می‌کرد تا پرداخت بورسیه‌های تحصیلی اهدا شده توسط سازمان انرژی اتمی ایران همچنان ادامه یابد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157436/feed/ 0
داربی ۷۷ بدون گل به پایان رسید http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157440/ http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157440/#comments Fri, 06 Sep 2013 21:26:06 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157440 داربی هفتاد و هفتم که با حضور صدهزار نفر برگزار شد، با تساوی بدون گل مساوی به پایان رسید.

به گزارش ایسنا، دیدار استقلال و پرسپولیس از هفته هشتم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران با تساوی بدون گل به پایان رسید تا آبی پوشان نخستین تساوی فصل‌شان را برابر سرخپوشان بدست آورند.

شرح نیمه نخست:

در این نیمه، آبی پوشان بیشتر به دنبال استفاده از ضربات ایستگاهی و سرخ پوشان بیشتر به دنبال انداختن توپ به پشت مدافعان استقلال بودند.

نخستین فرصت این دیدار را آبی ها در اختیار داشتند. اعلام یک خطا به سود استقلال در دقیقه پنجم، این فرصت را برای استقلال ایجاد کرد تا از این موقعیت استفاده کند. ارسال این ضربه کاشته از سوی تیموریان با ضربه سر قاضی همراه شد که پس از برخورد به مدافع پرسپولیس به شکلی خطرناک راهی کرنر شد. در ادامه باز هم این آبی ها بودند که مالکیت بازی را در اختیار گرفتند هرچند که فشار آنها چندان خطرساز نبود.

در دقایق نخست نیمه اول، علیرضا فغانی داور این دیدار تلاش داشت تا با سوت های زیاد، کنترل بازی را در دستش بگیرد هرچند که در دادن کارت زرد احتیاط لازمه را داشت. هرچند در دقیقه دهم اعتراض قلعه نویی به فغانی با واکنش تند داور مسابقه همراه شد اما فغانی ترجیح داد تا او را از میدان اخراج نکند.

شهرآورد ۷۷- دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و استقلال

در دقیقه ۲۲ این دیدار و در حالی که بازی روند کند و کسل کننده ای را پشت سر می گذاشت اعلام یک خطا به سود آبی ها تماشاگران را به وجد آورد اما ارسال نا امید کننده تیموریان به ضد حمله ای خطرناک برای شاگردان دایی تبدیل شد که تجربه بالای پژمان نوری و مهدی رحمتی منجر به نجات دروازه استقلال شد تا حساب کار همچنان بدون گل مساوی باقی بماند.

بهترین فرصت نیمه نخست را اما شاگردان دایی در دقیقه ۲۷ از دست دادند. برگشت یک ضربه کرنر از سوی پژمان نوری برابر محمد نوری حاضر شد و شوت کم جان اما دقیق این بازیکن را رحمتی با تلاشی بسیار، تبدیل به کرنر کرد.

سیاوش اکبرپور در دقیقه ۳۵ با یک شوت سنگین از پشت محوطه جریمه تلاش کرد تا دروازه سرخ پوشان را باز کند اما ضربه او با فاصله از بالای دروازه پرسپولیس راهی اوت شد تا کمی از یخ بازی بشکند. تنها یک دقیقه لازم بود تا این حمله استقلال را پرسپولیس جواب دهد. در دقیقه ۳۶ اعلام یک ضربه آزاد برای سرخ پوشان، این فرصت را به محمد نوری داد تا شانس خود را امتحان کند و شوت این بازیکن با فاصله از دروازه استقلال راهی اوت شد.

اما در دقیقه ۳۹ ارسال یک ضربه آزاد از آندرانیک تیموریان، با ضربه سر جواد نکونام همراه شد که ضربه ی سر این هافبک ملی پوش با اختلافی اندک راهی اوت شود. این فرصت بهترین فرصت استقلال در نیمه نخست بود.

در دقیقه ۴۳ در یک ضد حمله پرسپولیسی ها می توانستند به گل برسند که تکل عمران زاده در آخرین لحظه، مانع از تک به تک شدن سیدصالحی با رحمتی شد. در ادامه تلاش های دو تیم برای گلزنی بازهم ناکام ماند تا نیمه نخست با حساب صفر بر صفر به پایان برسد.

در دقیقه ۳۰ این دیدار، خطای محمد مهدی نظری روی نیلسون با واکنش تند محسن بنگر همراه شد تا فغانی هردو این بازیکنان را با کارت زرد جریمه کند.

در دقیقه ۴۳ این دیدار نیز سیاوش اکبرپور جایش را به فرهاد مجیدی داد.

شرح نیمه دوم:

در نیمه دوم، استقلالی ها بیشتر به دنبال رساندن توپ پشت مدافعان پرسپولیس برای فرهاد مجیدی و سرخپوشان هم به دنبال فرارهای سرعتی و ایجاد فضا برای حرکات تاکتیکیشان بودند.

هنوز بیست ثانیه بیشتر از آغاز نیمه دوم نگذشته بود که فرهاد مجیدی در موقعیت بسیار مناسبی درون محوطه جریمه پرسپولیس صاحب توپ شد که ضربه بی دقت این بازیکن را نیلسون به راحتی در آغوش خود گرفت.

تنها یک دقیقه بعد پاس ارسالی از سوی مدافعان استقلال بازهم جلوی مجیدی قرار گرفت که ضربه این بازیکن را بنگر به خوبی بلوکه کرد.

در دقیقه ۵۴ اشتباه پژمان نوری می رفت تا کار دست استقلال بدهد. ارسال یک توپ از جناح راست استقلال با اشتباه نوری همراه شد و برابر دهنوی قرار گرفت که ضربه ضعیف این بازیکن از کنار دروازه استقلال به شکلی خطرناک راهی اوت شد. بعد از این فرصت، آرش برهانی در میان تشویق هوادران به جای محمد مهدی نظری که در این دیدار عملکردی نچندان خوب از خود به نمایش گذاشته بود، به میدان رفت.

در دقیقه ۵۹، محمدرض خلعتبری برای نخستین بار برای پرسپولیس به میدان رفت. او در دقیقه ۵۹ بجای غلامرضا رضایی در میدان حاضر شد.

شهرآورد ۷۷- دیدار تیم‌های فوتبال پرسپولیس و استقلال

در دقیقه ۶۰، خطرناکترین موقعیت نیمه دوم را استقلال از دست داد. فرار دیدنی فرهاد مجیدی با جا گذاشتن دو مدافع پرسپولیس همراه شد و در نهایت مجیدی درون محوطه جریمه با یک پاس دیدنی، ساموئل را صاحب توپ کرد که شوت این بازیکن ترینیداد و توباگویی استقلال با فاصله‌ای اندک از کنار دروازه پرسپولیس راهی اوت شد.

تنها یک دقیقه بعد از این فرصت، پرسپولیسی‌ها در صدد جبران برآمدند و حرکات انفرادی و تماشایی صادقیان با پاس رو به بیرون به قاسم دهنوی همراه شد که ضربه بی دقت این بازیکن، از بالای دروازه استقلال راهی اوت شد.

در دقیقه ۶۵، خطای بی دلیل محمد نوری روی ساموئل با کارت زرد داور همراه شد.

سی دقیقه پایانی این دیدار بیشتر در تملک سرخپوشان بود. در دقیقه ۶۹، شوت سنگین پیام صادقیان می رفت تا کار را برای استقلال سخت تر کند. شوت سنگین این بازیکن از فاصله سی متری با واکنش دیدنی رحمتی همراه شد و این توپ راهی اوت شد.

در ادامه بازی، اشتباه رضا حقیقی و نیلسون منجر به گرفتن یک کارت زرد برای رضا حقیقی شد و تنها چند ثانیه بعد هند به عمد منتظری هم برای این بازیکن در دقیقه ۷۵ یک کارت زرد به همراه داشت.

ده دقیقه پایانی این دیدار هم بیشتر در میانه میدان سپری شد تا این دیدار با همان تساوی بدون گل مساوی به پایان برسد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/16/klm-157440/feed/ 0
سیدمحمد خاتمی در دیدار با خانواده آیت الله قدوسی: وی انسانی روشن بین و مدیری نمونه بود http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157424/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157424/#comments Fri, 06 Sep 2013 13:39:09 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157424 همزمان با سالروز شهادت آیت الله قدوسی رضوان الله علیه، حجت الاسلام والمسلمین آقای سید محمد خاتمی با حضور در بیت ایشان یاد و خاطره دادستان شهید انقلاب اسلامی ایران را گرامی داشت و نسبت به همسر والا مقام و فرزندان و بستگان ایشان ادای احترام کرد.

به گزارش روابط عمومی دفتر رئیس‌ دولت اصلاحات، دراین دیدار آقای خاتمی خطاب به همسر و خانواده این شهید، ضمن گرامیداشت یاد افتخار عالم اسلام و تشیع، مفسر قرآن و فیلسوف و متفکر عالیقدر، آیت الله علامه طباطبائی (قدس سره ) از جایگاه رفیع شهید آیت الله قدوسی تجلیل کرد و گفت: شهید قدوسی عالمی بزرگوار و مجاهدی عظیم الشان و انسانی روشن‌بین و در اخلاق و ادب و مدیریت نمونه بود و نقش این شهید در انقلاب اسلامی نقش ممتاز بود.

رئیس جمهور اسبق کشورمان با ادای احترام نسبت به همسر گرانقدر شهید قدوسی و فرزند علامه طباطبایی گفت: شما با بزرگواری و دریادلی همچنانکه در ایام حیات این شهید همراه با وفای ایشان بودید پس از شهادت هم از راه و روش او جدا نشدید و درد فراق آن عزیز و مشکلات را با شکیبائی تحمل کردید.

رئیس بنیاد باران خاطر نشان کرد: با توجه به جایگاه و نقش شهید آیت الله قدوسی پیش و پس از انقلاب می بایست مراسم باشکوه بزرگداشت این بزرگوار باشیم که متاسفانه چنین نشد و از این بابت متاسفیم گرچه همه وفاداران به اسلام و انقلاب و دوستداران ایران در قلب خود ایشان را گرامی می دارند.

سید محمد خاتمی در پایان از خداوند متعال خواست تا بردرجات ایشان بیفزاید و به بازماندگان ایشان و شاگردان و پیروان ایشان سلامتی و عزت عنایت فرماید.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157424/feed/ 0
واکنش ترکان به ادعای بقایی: کسی که اموال را برده عذرخواهی کند یا ما که می خواهیم برگردانیم؟ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157421/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157421/#comments Fri, 06 Sep 2013 12:45:18 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157421 اکبر ترکان دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در گفت‌و‌گو با تسنیم، در پاسخ به این سوال که آقای بقایی به شما گفتند که از وی برای اظهاراتتان مبنی بر واگذاری​۳ساختمان و۲۷خودرو در آخرین روزهای دولت دهم به دانشگاه احمدی‌نژاد، عذرخواهی کنید، چرا که اینها متعلق به دانشگاه ایرانیان نبوده است، اظهار داشت: رئیس هیئت مدیره خانه ایرانیان آقای بقایی است و دو عضو عضو هیئت مدیره نیز آقای علیزاده و شخص دیگری است که در نهاد ریاست جمهوری کار می‌کند و من در بیانیه این موضوع را گفتم.

وی با طرح این سوال که باید چه کسی عذرخواهی کرده و از چه کسی عذرخواهی کند، تصریح کرد: بر اساس آن مصوبه دولت که باید خانه ایرانیان را حمایت کنیم، آنها آمدند مصوبه شورای عالی را گرفتند و اموال اینجا را در اختیار گذاشتند؛ حالا! چه کسی باید عذرخواهی کند؟ آنهایی که اموال را به آن‌ طرف بردند و یا ما که دنبال برگرداندن آن هستیم؟

سرپرست دبیرخانه جنبش عدم تعهد نیز در مورد دبیرخانه متبوع خود نیز و در پاسخ به این سوال که آیا ایران به عنوان رئیس جنبش عدم تعهد در خصوص حوادث مصر و عزل محمد مرسی بیانیه‌ای صادر می‌کند یا خیر؟ گفت: دبیرخانه خودش سیاست مستقل ندارد. از طرف وزارت امور خارجه و رئیس جمهور هدایت می‌شود لذا دبیرخانه از خودش هیچ نظری ندارد و نظر اصلی، نظر رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد است و آقای روحانی نیز نظرات خود را گفتند.

ترکان ادامه داد: هر نظری در رابطه با جنبش عدم تعهد وجود داشته باشد، آقای روحانی و یا ظریف بیان می‌کنند و ما نمی‌توانیم به طور مستقل در این زمینه اظهار نظر کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر بخواهید به صورت مستقل در دبیرخانه جنبش عدم تعهد تصمیم‌گیری کنید به چه صورت خواهد بود؟ تصریح کرد: ما هیچ نقشی به جز اجرای نظر آقای روحانی و آقای ظریف نداریم.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157421/feed/ 0
بازگشت ۲۳۵ کارگر اخراج شده فولاد زاگرس به کار http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157417/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157417/#comments Fri, 06 Sep 2013 11:05:41 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157417 کلمه- گروه کارگری: ۲۳۵ کارگر اخراج شده فولاد زاگرس با حکم هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه به کار خود باز می گردند.

بر اساس این حکم کارفرما مکلف شده است تمامی معوقات کارگران فولاد زاگرس را تا پایان مرداد ماه پرداخت و با واریز حق بیمه آنان به حساب سازمان تامین اجتماعی، این کارگران را در کارهای سابق شان ابقا بکار نماید.

مرداد ماه امسال در جریان دومین سفر کارگران اخراجی کارخانه فولاد زاگرس به تهران، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما به همراه نمایندگانی از سهامداران این کارخانه تشکیل جلسه داد.

«زاهد ربیعی» که به عنوان نماینده کارگران در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ شرکت کرده بود درباره نتیجه این جلسه به ایلنا گفت: در جلسه دیروز مصوب شد تمامی ۲۳۵ کارگر اخراج شده به کار خود بازگردند و کارفرما حق قطع رابطه کاری این کارگران با کارخانه را ندارد.
او افزود: همچنین تکلیف شد کارخانه به سرمایه گذاری که صلاحیت مدیریت کارخانه را داشته باشد واگذار شود و هر سرمایه‌داری که کارخانه را تحویل گرفت، برای ادامه تولید از نیروهای فعلی استفاده کند و حق اخراج کارگران را ندارد.

این کارگر کارخانه فولاد زاگرس ادامه داد: کارفرما در جلسه دیروز متعهد شد تا یافتن سرمایه گذار جدید با استفاده از امکانات شورای ویژه‌ای بنام شاک که از کارگران واحد‌های بحران‌زده حمایت می‌کند، مقرری بیکاری کارگران را پرداخت کند تا ارتباط کارگران با کارخانه تداوم داشته باشد.
ربیعی افزود: در این جلسه کارفرما تعهد داد معوقات حقوقی کارگران را حداکثر تا ۱۵ روز آینده پرداخت کند و از کارگران خواست با دریافت حقوق ماهانه تا اطلاع ثانوی در کارخانه حضور فیزیکی نداشته باشند.

او اضافه کرد: طبق دستور رئیس کمسیون اصل نود، صورت جلسه مصوبه دیروز کمسیون برای اطلاع و اجرا به کارفرما و سایر ادارات و نهادهای دولتی ابلاغ می‌شود.

پیشینه اعتراض

۲۳۵ کارگر کارخانه فولاد زاگرس که در روزسه شنبه ۱۸ تیرماه، به دلیل آنچه از سوی کارفرما «ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید» ذکر می‌شد اخراج شدند. این کارگران اخراجی که در روزهای ۱۹ و ۲۰ تیرماه در مقابل اداره کار قروه و استانداری کردستان تجمع کرده بودند روز (دوشنبه ۲۴ تیرماه) به دلیل دریافت نکردن پاسخی از سوی مسئولان استانی راهی تهران شدند و با تجمع در خیابان پاستور که محل استقرار تعدادی از نهادهای دولتی و حکومتی است، تجمع کردندوبعد از آن در روز‌های ۲۵ و۲۶ تیر ماه به در ادامه تجمعات خود در مقابل ساختمان قوه مقننه خواستار بازگشایی کارخانه و پرداخت مطالبات معوقه خود شدند، که در ‌‌‌‌نهایت در آخرین روز تجمع خود در تهران، با وعده‌ نماینده شهرستان قروه «قادرمرزی» در مجلس، اعتماد کردند وبه شهر خود بازگشتند.

پس از بازگشت ۱۸۰ کارگر اخراجی فولاد زاگرس از سفر اعتراضی سه روزه به تهران، صبح روز ۲۷ تیر ماه تمامی ۲۳۵ کارگر اخراجی این کارخانه برای چهارمین روز متوالی تجمع اعتراضی خود را مقابل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان قروه ادامه دادند وهمه این کارگران برای بازگشت بکار خود با تشکیل یک پرونده واحد به اداره کار شهرستان قروه طرح شکایت کردند.

با وجود این، کارگران فولاد زاگرس ۳۱ تیر ماه نیز برای پی گیری مطالبات خود به تهران آمده و در مقابل مجلس شورای اسلامی، حضور پیدا کردند و عصر‌‌‌‌ همان روز با تشکیل جلسه کمسیون اصل نود به شهرستان قروه در کردستان بازگشتند و منتظر اجرای مصوبه کمسیون اصل ۹۰ هستند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157417/feed/ 0
احمد خاتمی نصیحتی به دولت یازدهم ندارد مگر….. http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157418/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157418/#comments Fri, 06 Sep 2013 10:50:50 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157418 امام جمعه موقت تهران می گوید: ما هیج نصیحتی به دولت یازدهم نداریم مگر اینکه دولت به شعار اعتدال خود عمل کند و در عرصه عزل و نصب ها معتدل باشد.

به گزارش ایسنا، سیداحمد خاتمی در نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به این که مردم باید کمک کنند تا دولت در عرصه معیشتی و در عرصه اجتماعی کارگشا باشد اظهار کرد: دولت به شعار اعتدال که شعاری درست است عمل کند.

وی مدعی شده است: استفاده از همکارانی که در دولت بعضا اصحاب فتنه بودند با شعار اعتدال سازگار نیست، البته عزل و نصب های خوب و قابل تقدیری هم صورت گرفته، اما اندک ورود اصحاب فتنه به معنای ورود افراطی گری است.

خاتمی که همواره نسبت به مسایل داخلی و خارجی اظهار نظرهای غیرکارشناسی دارد، در بخشی از سخنان خود با بیان این که سیاست خارجی دیپلماسی کشور باید از وزارت خارجه گرفته شود، گفت:خطبه های نماز جمعه همواره مستقل بوده، هست و خواهد بود در ۱۰۳ خطبه ای که خواندم کسی به من نگفته که چه چیزی را بگویم و چه چیزی را نگویم.

خاتمی اما بلافاصله به اظهار نظر در مورد سوریه پرداخت و با اشاره به آتش افروزی آمریکا، رژیم صهیونیستی، فرانسه، انگلیس، عربستان، ترکیه و قطر در طول ۳۰ ماه گذشته در سوریه، گفت: سوریه نمایشگاه افتضاح لیبرال دموکراسی غرب است. امروز آدم کشی ها و جنایات در سوریه با حمایت غرب صورت می گیرد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان این که وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته دروغ بزرگ ۲۰۱۳ و خنده دارترین حرف ۲۰۱۳ را زده است، خاطر نشان کرد: دروغ بزرگ او انکار حضور القاعده و حرف خنده دار او این بود که سوریه از خط قرمز انسانیت عبور کرده است. دولت آمریکا و انسانیت دو مقوله متضاد هستند، اکنون در زندان گوانتانامو هزاران نفر بدون محاکمه زندانی هستند و اوباما برخلاف وعده اش نه تنها آن زندان را تعطیل نکرد، بلکه آن را تقویت نیز کرد.

وی همچنین افزود: چه شده که آمریکا بعد از ۳۰ ماه به دنبال انسانیت است. آنها در این ۳۰ ماه تلاش کردند که با حمایت خود از مخالفان سوریه بشار اسد را سرنگون کنند که البته موفق نشدند. اکنون آنها می خواهند با حمله نظامی به سوریه به این مساله پایان دهند که البته دود این آتش بازی به چشم خودشان می رود.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با بیان این که متهم کردن سوریه به حمله شیمیایی یک اتهام ناچسب است، اظهار کرد: دولتی که اینگونه پیش روی دارد و ارتشش مخالفان را به عقب می راند، دیگر هیچ نیازی به استفاده از سلاح شیمیایی ندارد. بمباران شیمیایی در پنج کیلومتری مقر نمایندگان سازمان ملل صورت گرفته است. آیا این عمل از سوی دولت سوریه معقول است؟ اتهام حمله شیمیایی تهمت دست ساز آمریکا است. آمریکا حتی در برابر حملات شیمیایی صدام آخ هم نگفتند.

خاتمی با اشاره به این که در طول هشت سال جنگ تحمیلی آمریکا با ملت ایران جنگید، ولی نتوانست کاری را پیش ببرد، خاطر نشان کرد: این جمله یکی از مقامات آمریکایی که ایران گستاخ شده است با ادبیات سال ۲۰۱۳ نمی خواند این ادبیات، ادبیات عقب ماندگان عهد بوق است. یک هفته نامه آمریکایی دو سال پیش گفته بود که روسای جمهور آمریکا از کارتر تا اوباما در یک نقطه با امام خمینی(ره) شریکند و آن این است که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157418/feed/ 0
به یاد آر/ چگونه می‌توانیم از یاد ببریم؟ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157117/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157117/#comments Fri, 06 Sep 2013 10:22:03 +0000 سپند http://www.kaleme.com/?p=157117

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157117/feed/ 0
واکنش آمریکا به واگذاری مسوولیت مذاکرات هسته‌ای ایران به وزارت امور خارجه http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157411/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157411/#comments Fri, 06 Sep 2013 09:06:44 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157411  وزارت امور خارجه آمریکا بعد از اعلام خبر انتقال مسوولیت مذاکرات درباره برنامه هسته‌ ای به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد که تهران به شکلی اساسی برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک این موضوع با جامعه جهانی وارد تعامل شود.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، جنیفر پساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز گفت که آمریکا از گزارشات درباره انتقال مسوولیت مذاکرات به وزارت امور خارجه ایران مطلع است و « ما امیدمان به این که دولت ایران به شکلی اساسی با جامعه جهانی برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک برنامه هسته‌یی ایران و همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تحقیقاتش وارد تعامل شود را تکرار می کنیم.»

وی ادامه داد: روی کار آمدن رییس جمهور روحانی فرصتی را برای ایران فراهم کرد تا به سرعت برای حل نگرانی‌های جامعه بین‌المللی درباره برنامه هسته‌یی ایران اقدام کند.

پساکی افزود: اگر این دولت تعامل اساسی و جدی با جامعه بین‌المللی برای عمل به تعهدات بین المللی اش و یافتن راه حل مسالمت‌آمیز این مساله را برگزیند، شریکی مصمم را در آمریکا خواهد یافت. آخرین دور مذاکرات ایران با گروه موسوم به ۱+۵ در ماه آوریل برگزار شد.

کلیف کوپچان، مدیر و تحلیلگر بخش خاورمیانه در گروه اوراسیا نیز به رویترز گفت: این رویدادی دلگرم کننده است. ظریف دیپلماتی بسیار ماهر است و تیم مذاکره کننده ای که او منصوب می کند آگاه و خلاق خواهد بود. این به زحمت می‌تواند یک معامله را تضمین کند اما نشان می‌دهد که ایران واقعا وارد دیپلماسی می‌شود.

]]> http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157411/feed/ 0 ورود سخنگوی وزارت خارجه به فیسبوک http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157409/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157409/#comments Fri, 06 Sep 2013 09:04:00 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157409 در پی حضور محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در شبکه اجتماعی فیسبوک مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه نیز صفحه شخصی‌اش را در این شبکه ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه همزمان با آعاز فعالیتش در فیسبوک در صفحه شخصی‌اش نوشت: سوالات زیادی در مورد مدیریت این صفحه دریافت شده است که می‌باید به عرض برسانم که این صفحه شخصی اینجانب مرضیه افخم می‌باشد که با تاسی از اقدام پیشروانه مقام عالی وزارت، جناب آقای دکتر ظریف تصمیم بر ایجاد این صفحه گرفتم.

تلاش خواهم کرد در فرصت مناسب و حتی‌المقدور به سوالاتی که در قالب پیام خصوصی برایم ارسال شده است بصورت شخصی و خصوصی پاسخ بگویم.

همچنین بنا دارم تا با استفاده از رسانه ها و شبکه های اجتماعی از افکار، نظرات و توانمندیهای هموطنان استفاده کنم. عرصه سیاست خارجی عرصه تامین حداکثری منافع ملی با حفط اصول مترقی نظام می باشد و در این راستا نظرات و مساعدت فکری تک تک شهروندان و هموطنان عزیز، حائز اهمیت شایانی است.

موضوع آخر اینکه در این صفحه اصل بر آزادی بیان عدم حذف هر گونه پیشنهاد، اظهار نظر و شکوائیه‌ای می باشد مشروط بر اینکه جانب ادب رعایت شده باشد. از حسن توجه شما سپاسگزارم.

به گزارش ایسنا تا لحظه ارسال این خبر ۱۰۱۷۰ عضو فیسبوک صفحه سخنگوی وزارت خارجه را پسند کرده‌اند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157409/feed/ 0
آزادسازی کشتی آلوده هندی پس از سپردن ضمانت نامه http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157396/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157396/#comments Fri, 06 Sep 2013 07:34:59 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157396 روز گذشته کشتی هندی که در یک ماه گذشته به علت ایجادآلودگی نفتی توسط سازمان بنادر و دریانوردی دربندرعباس توقیف فنی شده بود پس از سپردن ضمانت نامه رفع توقیف و آزاد شد.

براین اساس سیدعلی استیری در گفتگو با مهر در خصوص آخرین وضعیت نفتکش هندی در خلیج فارس، گفته بود: آلوده شدن خلیج فارس از سوی نفتکش هندی برای ما محرز است و مستندات آن هم موجود است و براساس قوانین و مقررات، باید بیمه کشتی نامه ای را به سازمان بنادر و دریانوردی ارسال کند تا کشتی اجازه خروج از آب های ایران را داشته باشد اما به دلایل نامعلومی، طرف هندی تعلل می کند.

معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه مشابه این اتفاق ده ها بار در جهان رخ داده است، افزوده بود: متاسفانه طرف هندی این موضوع را سیاسی کرد و ما بسیار از این امر متعجب هستیم زیرا فقط کافی است که بیمه کشتی، نامه تضمین مالی را براساس عرف بین المللی به ایران ارسال کند.

استیری گفته بود: در حال حاضر تمامی ارگان های مرتبط با این موضوع، مشغول جمع آوری اطلاعات در خصوص میزان آلودگی در خلیج فارس هستند که پس از بررسی، اطلاعات و میزان خسارت اعلام می شود که این امر هم پس از آزادسازی کشتی هندی انجام خواهد شد.

 وی با تاکید بر اینکه مسئولان هندی، اجازه ورود مسئول بیمه نفتکش را نمی دهد، بیان کرده بود: از نظر ما کشتی با ارایه تضمین مالی می تواند برود و ایران دلیل دیگری برای عدم اجازه خروج کشتی ندارد.

]]> http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157396/feed/ 0 از سوی گمرک؛ دستور ترخیص اقلام دارویی بیماری‌های خاص صادر شد http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157394/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157394/#comments Fri, 06 Sep 2013 07:29:46 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157394 گمرک ایران در بخشنامه ای به گمرکات کشور، دستور سرعت در ترخیص اقلام دارویی مربوط به بنیاد امور بیماری های خاص با رعایت کامل مقررات مربوطه را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، گمرک ایران با صدور بخشنامه ای به گمرکات کشور درباره ترخیص اقلام دارویی مربوط به بنیاد امور بیماری های خاص اعلام کرد: بر اساس نامه مورخ ۱۹ تیرماه ۹۲ بنیاد امور بیماری های خاص، نسبت به ترخیص اقلام مربوط به این بنیاد اقدام شود.

در این بخشنامه تاکید شده است: حسب دستور ریاست کل گمرک و پیرو بخشنامه دوم دی ماه ۹۱، پیگیری های لازم صورت گرفته و چنانچه اقلام دارویی به نام بنیاد مذکور در گمرک موجود باشد، نسبت به ترخیص آن با رعایت کامل مقررات تسریع نمایند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157394/feed/ 0
تیم هسته ای ایران با خانم اشتون در نیویورک ملاقات می کند/ روحانی ۳۱ شهریور به سازمان ملل می رود http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157392/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157392/#comments Fri, 06 Sep 2013 07:29:07 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157392 دفتر کاترین اشتون اعلام کرد که آماده است در اسرع وقت دور جدید مذاکرات با ایران را آغاز کند.

رئیس جمهور اسلامی ایران برای شرکت در شصت و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۳۱ شهریور ماه راهی مقر این سازمان در شهر نیویورک ایالات متحده آمریکا خواهد شد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پی اعلام خبر انتقال مسوولیت مذاکرات درباره برنامه هسته‌یی ایران به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت: ما با طرف ایرانی در تماس هستیم و همان طور که نماینده عالی (اتحادیه اروپا) در تماس تلفنی‌اش با وزیر امور خارجه ایران گفته است ، ما برای از سرگیری مذاکرات آماده ایم.

دیپلمات‌ها گفته‌اند که گروه موسوم به ۱+۵ امیدوار به از سرگیری مذاکرات در سپتامبر است ولی با توجه به اینکه اشتون در انتظار اعلام انتصاب مذاکره‌کنندگان جدید ایران بود، تا کنون تاریخی برای این دور از مذاکرات اعلام نشده است.

بنا بر این گزارش مارک فیتزپاتریک، عضو موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک درباره واگذاری مسوولیت مذاکرات به وزارت امور خارجه ایران گفت: شرکای مذاکرتی ایران از شنیدن این خبر خرسند می شوند.

وی در عین حال تاکید کرد که این به معنای پایان مشکلات نیست.

در همین حال، وزیر امور خارجه پس از انتخاب وزارت خارجه بعنوان مسئول مذاکرات هسته ای تأکید کرد که تیم مذاکره کننده مشخص است و وی نیز در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با کاترین اشتون دیدار خواهد کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه در گفت وگو با تسنیم با اشاره به تصمیم رئیس جمهور برای سپردن مذاکرات هسته ای به وزارت امور خارجه گفت: تیم مذاکره کننده هسته ای مشخص است. وی افزود: تیم مذاکره کننده بسیار تیم خیلی خوب و کارشناسی است که متشکل از کارشناسانی است که قبلا در وزارت خارجه حضور داشتند و حتی در دوره های ماقبل هم در این تیم حضور دارند، همچنین کارشناسان خیلی خوب وزارت خارجه در حوزه خلع سلاح نیز در این تیم مذاکره کننده حضور دارند و برای استفاده از بدنه کارشناسی دیگر دستگاه ها نیز هماهنگی لازم را انجام می دهیم.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره انتخاب دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: بنده همواره منتظر می مانم تا رئیس جمهور درباره مسئله ای اظهارنظر کند و سپس موضع خود را در مورد آن موضوع اعلام می کنم. وی تصریح کرد: حتما آقای رئیس جمهور در حال رایزنی برای انتخاب دبیر شورای عالی امنیت ملی است. وزیر امورخارجه در پاسخ به سوالی درباره زمان انجام مذاکرات هسته ای گفت: مذاکرات هسته ای بعد از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل خواهد بود. بنده قرار است در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با خانم کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیداری داشته باشم البته حتی قرار بود قبل از اینکه مسئولیت جدید به عهده من گذاشته شود ، دیداری با ایشان داشته باشم.

ظریف خاطرنشان کرد: احتمالا در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با تعدادی از وزرای خارجی که درخواست ملاقات داشته اند یا قرار شده ملاقات داشته باشیم، دیدارهایی خواهیم داشت؛ مانند وزیرخارجه انگلیس و سایر اعضای ۱+۵ و حتما با آقای لاوروف وزیر امورخارجه روسیه نیز دیدار خواهیم داشت و در این ملاقات ها چارچوب هایی تعیین خواهد شد. وی تاکید کرد: مجمع عمومی سازمان ملل بهترین فرصت است تا با تعداد زیادی از وزرای خارجه دیدارهایی داشته باشم.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157392/feed/ 0
سردار علایی: شهید داوود کریمی مطابق میل برخی از مسئولان حرف نمی زد http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157388/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157388/#comments Fri, 06 Sep 2013 07:14:17 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157388 حریت و آزادمنشی حاج داوود کریمی باعث شده بود مطابق میل برخی مسئولان حرف نزند و براساس شناخت خود از حق و حقیقت سخن بگوید.

حاج داوود کریمی متولد ۲۷ بهمن ماه سال ۱۳۲۶ در محله سلسبیل تهران است، در ۸ سالگی پدرش را بر اثر حادثه ای از دست داد. در نوجوانی حاج داوود از طریق شهید عراقی با‌ امام خمینی آشنا شد. در سال‌های نخستین دهه ۵۰ با گروهی از دوستانش، گروه «فجر اسلام» را به راه‌ انداخت و پس از سال ها مبارزه و مجاهدت در شهریور ۸۳ در اثر ضایعات شیمیایی به شهادت رسید.

به گزارش ایسنا، سردار حسین علایی رئیس وقت ستاد مشترک سپاه که در مراسم گرامی داشت نهمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج داوود کریمی که عصر روز گذشته در قطعه ۲۹ بهشت زهرا(س) برگزار شد، افزود:سردار حاج داوود کریمی با رفتار و کردار خودش در تاریخ ایران ماندگار شد. آن زمان که سپاه تاسیس شد نیازمند این بودیم که افرادی باشند که الگوی دیگران قرار گیرند .حاج داوود کریمی یکی از این الگوهای رفتاری بود.

سردار علایی ادامه داد: من از حاج داوود کریمی چند چیز آموختم. یکی از این موارد حریت و آزادمنشی است چرا که او از کسانی بود که به تحلیل شرایط می پرداخت و در برابر مسئولین بدون لکنت زبان آن چیزی را که به نظرش می رسید درست است بیان می کرد.عاملی که اکنون در سازمان ها به آن نیاز داریم همین ویژگی حاج داوود است. معمولا افراد در سازمان ها برای بیان سخنانشان دو دسته می شوند. یکی از آنان کسانی هستند که آنچه که از درون به آن رسیده اند را بیان نمی کنند و مطابق میل دیگران سخن می گویند.افرادی هم هستند که حرف های خود را و آنچه که در درون دارند بیان می کنند.

وی ادامه داد: سردار شهید حاج داوود کریمی مطابق میل برخی مسئولین حرف نمی زد. او مطابق شناخت خود از حق و حقیقت سخن می گفت.

سردار علایی درباره دومین درسی که از حاج داوود آموخته است،گفت: آن زمان در سپاه نیازمند کسانی بودیم که بتوانند در بین پاسداران سخنرانی کنند و حرف هایش قابل گوش دادن باشد و حاج داوود سعی می کرد همواره متکی به قرآن و نهج البلاغه حرف بزند همواره با توجه به فهم دقیق خود از اسلام سخن می گفت و دائم به تصحیح آنچه که بود می پرداخت.

فرمانده «قرارگاه نوح نبی(ع) در دفاع مقدس گفت:به دنبال عمل صالح بودن نیز یکی از درس هایی است که باید از حاج داوود بیاموزیم. او اسلام را درک کرده بود و قرآن نیز بر این مساله اشاره دارد. کسانی که دنبال عمل صالح هستند حقیقت اسلام را درک کرده اند و به آن مومن هستند.

سردار علایی بیان کرد: اگر مقطع زمانی عمر داوود را مورد بررسی قرار دهیم متوجه می شویم که از نگاه او چه موضوعاتی در اولویت قرار دارد. در اوایل انقلاب «نص» حضور در انقلاب همان ضدیت با استبداد ، استکبار، ظلم ستیزی ، دفاع از مظلوم و رفتاری بر پایه اسلام بود. او برای دفاع از چنین انقلابی در سپاه بود. یکی از برنامه های او در دفتر هماهنگی سپاه این بود که در سپاه های استانی افراد صالحی در راس مسئولیت باشند. این ویژگی باعث می شد حاج داوو د به بدبینی و افراط کشیده نشود و در انتخاب افراد صالح افراط نمی کرد.

این فرمانده دوران دفاع مقدس ادامه داد:حاج داوود از افراد برجسته سپاه بود. در زمان جنگ،عمل صالح ، دفاع از کشور در برابر تجاوز دشمن بود. او به خاطر این موضوع هرگز از جنگ فاصله نگرفت و وارد میدان جنگ شد به گونه ای که من تا چندی قبل نمی دانستم که ایشان در فاو شیمیایی شده است. او جز در راه خدا نجنگید. تاکید بر این موضوع بسیار مهم است که هرگز داوود به خاطر جایگاهی که داشت از اخلاصش کم نشد و در جبهه ماند.

سردار علایی گفت: بعد از جنگ یکی از دغدغه های اصلی داوود مساله مواد مخدر بود او یکی از افرادی بود که دائم طرح هایی ارائه می کرد تا این معضل برطرف شود.

وی در پایان سخنانش گفت: افراد بسیاری می آیند و می روند اما ماندگار نمی شوند حاج داوود یکی از ماندگاران دوران دفاع مقدس چرا که از سر اخلاص و عمل صالح کار انجام می داد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157388/feed/ 0
دو کره به هم نزدیک می شوند؛ راه اندازی خط تلفن مشترک http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157385/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157385/#comments Fri, 06 Sep 2013 07:13:54 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157385 رهبران کره شمالی بار دیگر خط تلفن مشترک با کره جنوبی را راه‌اندازی کردند؛ اقدامی که نشانگر کاهش تنش‌ها میان دو کره در پی تهدیدهای حمله اتمی در اوایل سال جاری میلادی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری راشا تودی، کره شمالی در ماه مارس سال جاری میلادی خط تلفن و فکس با سئول را قطع کرد. این خطوط ارتباطی برای تسهیل در امر مسافرت بین دو کره مورد استفاده قرار گرفت.

روز پنج‌شنبه، نمایندگانی از سئول و پیونگ‌یانگ گشایش مجدد منطقه صنعتی مشترک کائسونگ را جشن گرفتند؛ اقدامی که نشانگر بهتر شدن روابط بین دو کشور محسوب می‌شود.

این منطقه صنعتی مشترک در آوریل سال جاری میلادی توسط دولت پیونگ‌یانگ تعطیل و کارگران این کشور از این منطقه خارج شدند. در ۱۴ اوت سال ۲۰۱۳ میلادی توافقنامه‌ای بین دو کره برای گشایش مجدد این منطقه صنعتی امضا شد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157385/feed/ 0
هنوز تصمیمی برای مسکن مهر گرفته نشده http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157386/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157386/#comments Fri, 06 Sep 2013 06:58:12 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157386 معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: فعلا تصمیمی برای ثبت‌نام جدید واحدهای مسکن مهر گرفته نشده است.

ابوالفضل صومعلو در گفت‌گو با ایسنا، تاکید کرد: ثبت نام‌کنندگان قبلی واحدهای مسکن مهر نگران تحویل واحدهایشان نباشند.

وی افزود: بر اساس دستور وزیر راه و شهرسازی تمام توان و تلاش این وزارتخانه و اعضای آن بر اجرای تعهدات این پروژه است و تلاش می‌شود واحدهای پیش‌فروش شده به موقع به متقاضیان تحویل داده شوند.

معاون وزیر راه و شهرسازی در امر مسکن و ساختمان درباره آن دسته از متقاضیان مسکن مهری که از وزیر سابق راه و شهرسازی برای دریافت واحد مسکونی خود برگه یا امضایی داشته‌اند، گفت: به طور قطع وزیر راه وشهرسازی ظرفیت واحدهای مسکن مهر را می‌دانسته که نسبت به امضا واحدها اقدام کرده است.

صومعلو افزود: در صورت موجود نبودن واحدی برای این متقاضیان حتما از واحدهای آماده شده و موجود انتخاب و تحویل داده می‌شود.

وی در توضیح واگذاری اراضی مسکن مهر به متقاضیان این واحدها گفت: نظری از وزارت راه و شهرسازی در این باره خواسته نشده است و باید افراد متخصص در این‌باره اظهار نظر کنند و با هماهنگی‌های لازم این اقدام صورت گیرد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157386/feed/ 0
برکناری یک مقام ارشد اقتصادی در چین به علت فساد مالی http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157369/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157369/#comments Fri, 06 Sep 2013 06:50:37 +0000 کلمه http://www.kaleme.com/?p=157369 رئیس هیات نظارت بر عملکرد شرکت‌های خصوصی در چین، به علت فساد مالی از کار خود برکنار شده است.

به گزارش خبرگزاری شین‌هوا به نقل از مقامات دولتی جیان جیمن، به عنوان رئیس نظارت بر دارایی‌ها و رئیس کمیسیون دولتی افراد مظنون به نقض جدی اصول انضباطی، از کار خود اخراج شد. این مقام ارشد اقتصادی، پیش از سمت دولتی اخیز خود، به عنوان رئیس شرکت ملی نفت فعالیت می‌کرد.

چهار نفر دیگر از مدیران شرکت ملی نفت چین نیز به فساد متهم شده‌اند و آن‌‌ها نیز تحت بازجویی هستند. در ماه اوت، بو شیلای، یک مقام ارشد سیاسی سابق نیز به اتهاماتی از جمله دریافت رشوه، اختلاس و سوء استفاده از قدرت، محاکمه شدند. در ماه جولای، لیو جیانگ، وزیر سابق راه‌آهن، یک جنگ علیه فساد در میان مقامات ارشد را اعلام کرده و گفت: «رشوه گرفتن توسط برخی از اعضای حزب و کادر آن، قوانین حزب کمونیست را به چالش می‌کشد.»

در ۳۰ ماه اوت، جین پینگ، رئیس جمهوری چین، دستور بررسی اتهاماتی را که جو یانگ کانگ، عضو بازنشسته کمیته دائمی دفتر سیاسی چین مرتکب شده است، صادر کرد.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157369/feed/ 0
تهمیدات ترافیکی دربی ۷۷؛ توقف در اطراف ورزشگاه آزادی، ممنوع http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157380/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157380/#comments Fri, 06 Sep 2013 06:43:33 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157380 جانشین رئیس پلیس راهور تهران از اجرای تمهیدات ترافیکی همزمان با برگزاری شهرآورد ۷۷ خبر داد و گفت: پلیس مانندبازی های گذشته از ساعاتی قبل از بازی در مسیرهای منتهی به ورزشگاه مستقر می شود.

سرهنگ جمال بذرافشان، جانشین رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در گفت و گو با فارس گفت: پلیس مانند شهرآوردهای گذشته از ظهر قبل از بازی در مسیرهای منتهی به ورزشگاه و اتوبانهای اطراف ورزشگاه آزادی مستقر می شود و از شکل گیری گره های ترافیکی و راهبندان های طولانی پیشگیری می کند.

به گفته بذرافشان، امروز هرگونه توقف در اطراف ورزشگاه آزادی ممنوع است و مأموران راهور با چرثقیل خودروهای متخلف را به پارکینگ منتقل می کنند. ضمن اینکه تمام پارکینگهای استادیوم آزادی برای پارک وسایل نقلیه تماشاگران مورد استفاده قرار می گیرد.

جانشین رئیس پلیس راهور تهران از شهروندان تماشاگران درخواست کرد برای مراجعه به ورزشگاه از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.

وی اعلام کرد: در این دربی برخلاف دربی های گذشته با هماهنگی دستگاههای مربوطه، برای بازگشت تماشاگرانی که از شهرهای اطراف به ورزشگاه مراجعه می کنند، وسیله نقلیه عمومی در نظر گرفته شده تا آنها برای برگشت به منزل در کنار بزرگراه تجمع نکنند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157380/feed/ 0
وزیر بهداشت: ۵۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات بخش سلامت به «مسکن مهر» رفته‌ است http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157377/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157377/#comments Fri, 06 Sep 2013 05:55:51 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157377 حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌گوید، حداقل ۵۰ هزار میلیارد تومان از اعتبارات بخش سلامت در دولت گذشته به پروژه مسکن مهر اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، وزیر بهداشت دولت یازدهم، روز پنج‌شنبه، گفت: «اعتبارات زیادی در سال‌های گذشته باید به بخش سلامت اختصاص پیدا می‌کرد که بخشی از آن به پروژه مسکن مهر رفته و ‌نتیجه آن شده که نه این پروژه به جای درستی رسیده و نه اینکه مشکلات سایر بخش‌ها از جمله بخش سلامت حل شده است و ما با کمبودهای متعددی رو به رو شده‌ایم.»

«مسکن مهر»، نام پروژه‌ای است که با سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی برای حل بحران مسکن در دولت محمود احمدی‌نژاد به اجرا درآمد، اما در ادامه با انتقاداتی جدی همراه شد، کارشناسان اقتصاد مسکن همچون کمال اطهاری این طرح،‌ را پروژه‌ای شکست‌خورده ارزیابی می‌کنند که به اعتقاد آنها حتی منجر به افزایش قیمت مسکن شده‌است.

به گزارش رادیو فردا،  هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمبود اعتبارات و کسری بودجه بخش سلامت، اعلام کرد که به دلیل کمبود بودجه، «حقوق و کارانه پرسنل وزارت بهداشت در مواردی تا ۱۰ ماه تأخیر داشته» و برخی پزشکان در مواردی «گاهی تا ۱۵ ماه حقوق نگرفته‌اند.»

به گفته وزیر بهداشت، ‌همین موضوع باعث شده تا «بخش قابل توجهی از پزشکان ترک خدمت کند و برای مردم مشکل به وجود آمده است.»

حسن هاشمی، در ادامه تصریح کرد حداقل ۳۰ درصد بودجه‌ای که دولت قبل برای بخش سلامت در نظر گرفته است، محقق نمی‌شود.

 هاشمی، درباره لایحه اصلاحیه بودجه و تغییر اعتبارات وزارت بهداشت نیز گفته است، «تغییرات در نظر گرفته شده در این اصلاحیه در جهت کاهش اعتبارات است و نه افزایش اعتبارات.»

حسن قاضی‌زاده هاشمی، در ادامه سخنان خود درباره کمبود اعتبارات سهم سلامت، به اختصاص نیافتن سهم ده درصدی بخش سلامت از قانون هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرده و گفته است که در دو سال گذشته، «سهم بخش سلامت از هدفمندی یارانه‌ها که معادل پنج هزار میلیارد تومان در سال است به این بخش اختصاص نیافته است.»

به گفته وزیر بهداشت، «فقط در همین جا وزارت بهداشت با ۱۰هزار میلیارد تومان کسری مواجه است که دو سال است دریافت نکرده است، ببینید که ما وزارت بهداشت را در چه شرایطی تحویل گرفته‌ایم.»

آقای هاشمی، ۵۶ درصد بیمارستانهای ایران را «فرسوده» ارزیابی کرد و گفت: «ما اکنون با کمبود شدید تخت ICU و پرستار مواجه هستیم، ۵۶ درصد بیمارستان‌های کشور فرسوده هستند، کمبود تجهیزات در بیمارستان‌های کشور قابل کتمان نیست، من نمی‌خواهم در شروع کارم که هنوز یک ماه از آن نمی‌گذرد این قدر ناله کنم اما این‌ها واقعیت‌هایی است که متاسفانه وجود دارد.»

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، درباره مشکلات دارویی در ایران تاکید کرد که «حل مشکلات کمبود و گرانی دارو، حداقل شش ماه وقت می‌خواهد.»

مشکل کمبود دارو از زمان اعمال تحریم بانک‌مرکزی ایران،‌ حادشده است، ضمن آنکه اختصاص نیافتن دلار با نرخ مرجع – هر دلار ۱۲۲۶ تومان- به واردکنندگان و شرکت‌های داروسازی، منجر به شکل‌گرفتن بحران دارویی در ایران شده است.

مرضیه وحید دستجردی،‌ وزیر بهداشت دولت محمود احمدی‌نژاد بر سر اعتراض به این مشکلات از سمت خود برکنار شد.

]]> http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157377/feed/ 0 «اختلاف» میان اعضای گروه ۲۰ بر سر سوریه http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157373/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157373/#comments Fri, 06 Sep 2013 05:39:12 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157373 کشورهای عضو گروه ۲۰، که ۸۵ درصد اقتصاد جهان را دارا هستند و از پنج‌شنبه در سن‌پترزبورگ روسیه گرد آمده‌اند تا در مورد داد و ستد یا فرار مالیاتی صحبت‌کنند، بر سر سوریه اختلاف نظر دارند.

این اختلاف نظر از همان ساعت‌های اولیه این نشست بروز پیدا کرده است؛ به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا، با فشار روبه‌روست تا گزینه اقدام نظامی را از دستو کار خود خارج کند.

خبرگزاری فرانسه نیز می‌گوید سران گروه ۲۰ در میهمانی شام روز پنج‌شنبه ۱۴ شهریور، در مورد سوریه بحث کردند، اما نتوانسته‌اند «پلی بسازند تا از اختلافات عمیقی که پیرامون طرح حمله آمریکا به سوریه میان آنها ایجاد شده، گذر کنند».

تلویزون روسی «آر تی» می‌گوید چین و روسیه بر سر مخالفت با حمله نظامی (آمریکا) به سوریه متحد شده‌اند.

به گزارش رادیو فردا، در مورد چین این اختلاف با اقتصاد گره خورده است؛ ژو گوانگ‌یو، وزیر اقتصاد این کشور در حاشیه نشست گروه ۲۰ گفته است «حمله نظامی تاثیری منفی بر اقتصاد جهانی می‌گذارد، به ویژه بر بهای نفت، این جنگ بهای نفت را بالا می‌برد».

چین گنگ، سخنگوی هیئت چینی در سن‌پترزبورگ نیز به شبکه آر‌ تی گفته است که دولت آن کشور تنها یک راه‌حل سیاسی را مشکل‌گشا می‌داند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه، نیز به شبکه آر تی گفته است شکی ندارد که هر دو رئیس‌جمهوری دیدگاه‌های خود را در مورد حمله نظامی و مخالفت با آن با هم‌پیمانان خود در میان خواهند گذاشت.

پسکوف افزوده است که البته باید گفت اوضاع در کمپ کسانی که خواهان حمله نظامی به سوریه‌اند خیلی بحث‌برانگیز است.

روسیه می‌گوید اقدام نظامی احتمالی علیه سوریه باید از طریق شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شود.

آمریکا اما در این موضوع تردید جدی دارد؛ روز گذشته همزمان با برگزاری نشست گروه ۲۰، سامانتا پاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، گفت از آنجایی که روسیه به عنوان «پشتیبان» سوریه راه هر گونه اقدامی توسط شورای امنیت را به دلیل استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه بسته است، نباید اقدام حکومت بشار اسد بدون واکنش باقی بماند.

هند، برزیل و آفریقای جنوبی نیز روز گذشته در مورد عواقب دخالت نظامی در سوریه هشدار دادند.

آفریقای جنوبی پیشتر هم مخالفت خود را دخالت نظامی یک‌طرفه در سوریه اعلام کرده بود.

در این میان پاپ فرانسیس رهبر کلیسای کاتولیک نیز، پای واتیکان را با سوریه بار دیگر به سیاست جهانی باز کرده است؛ پاپ فرانسیس در مورد حمله به سوریه هشدار داده و خواسته‌ است تا راه‌حلی از طریق گفت‌وگو برای بحران در آن کشور پیدا شود.

آمریکا البته برای انجام اقدام نظامی احتمالی متحدانی هم دارد که پیش از این نیز از پیوستن به ائتلافی احتمالی برای حمله به حکومت بشار اسد گفته بودند.

دولت فرانسه از جمله آنهاست؛ ترکیه و عربستان سعودی نیز از مهم‌ترین مخالفان بشار اسد به‌شمار می‌روند.

ترکیه پیشتر گفته بود به هر ائتلافی علیه حکومت بشار اسد می‌پیوندد. جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که «کشورهای عربی» گفته‌اند حاضرند هزینه حمله نظامی به سوریه را بپردازند.

قرار است در هفته پیش رو کنگره آمریکا در مورد طرح رئیس‌جمهوری برای حمله محدود به سوریه رایزنی نهایی کرده و در این مورد تصمیم بگیرد.

اوباما، به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا، می‌تواند شخصا در مورد آغاز یا پایان جنگ با کشوری دیگر تصمیم بگیرد اما او خواسته است تا کنگره موافقت نهایی خود را در مورد آن اعلام کند.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157373/feed/ 0
یک فعال کارگری: افزایش مرخصی زایمان، منجر به اخراج زنان کارگر می شود http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157370/ http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157370/#comments Fri, 06 Sep 2013 05:32:02 +0000 صابر http://www.kaleme.com/?p=157370 پس از آنکه اجرای لایحه کاهش ساعت کار زنان شاغل که توسط دولت دهم ارائه شده بود با دستور معاون اول رئیس دولت یازدهم متوقف شد و سپس مجددا مورد استثناء قرار گرفت و ابلاغ شد، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار مقاله‌ای ۱۰ بندی، کلیات لایحه کاهش ساعت کار زنان شاغل را مورد انتقاد قرار داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: با توجه به مجموعه‌ای از اشکالات وارده و مغایرت این لایحه با اصل ۴۶ قانون اساسی، به‌نظر می‌رسد متن پیشنهادی قابل تأیید نیست و بنابراین رد کلیات لایحه توصیه می‌شود.

این مرکز پژوهشتی لایحه کاهش ساعات کار زنان شاغل را از نظر وسعت شمول و معافیت محیطهای کار، ابهامات ناشی از همپوشانی با قوانین هم ارض و موازی به چالش کشیده است.

مرکز پژوهش‌ها در حالی با طرح ایرادات به ظاهر منطقی و معقول به استقبال قانون کاهش ساعات زنان رفته است که پیش‌تر بعضی فعالان مستقل صنفی کارگری از دیدگاه متفاوتی بر اجرایی نبودن این لایحه تاکید داشتند.

اختلاف نظر فعالان کارگری

«هاله صفر‌زاده» پیرامون این لایحه به ایلنا گفته است: افزایش مرخصی زایمان تا زمان دستیابی به حقوق اولیه کار، بی‌معناست.

این فعال مستقل کارگری با یادآوری اینکه هم اکنون در بسیاری از محیط‌های کار زنان را به شرط ازدواج نکردن و یا بچه دار نشدن استخدام می‌کنند، گفته بود: با این شرایط نمی‌توان به قانون افزایش سه ماهه مرخصی زایمان خوشبین بود.

به باور صفر‌زاده، از آنجا که رواج قراردادهای موقت و پیمانی زیربنای ثبات و امنیت شغلی را متزلزل کرده است، با اجرای این قانون جدید کارفرمایان می‌توانند به راحتی با کارگرانی که می‌خواهند از مرخصی زایمان‌شان استفاده کنند تسویه حساب کنند.

وی همچنین گفته بود: مادامی که دولت و مجلس بدون کسب نظر از تشکل‌های مردم نهاد زنان و نهادهای مستقل صنفی و مراجعه به متن جامعه طرح‌ها و لوایح را تصویب می‌کنند باید انتظار ناکارآمد بودن قوانین را داشت.

در این رابطه و در اظهار نظری کاملا متفاوت، «پروین محمدی» از دیگر فعالان مستقل صنفی کارگری در خصوص افزایش مرخصی زایمان به ایلنا گفته است: لغو افزایش مرخصی زایمان برای کارگران زن می‌تواند به چراغ سبزی برای اجحاف در سایر حقوق زنان تبدیل شود.

به باور این فعال صنفی کارگری برخلاف مصوبات غیرمنطقی و خلق الساعه‌ دولت قبلی در خصوص اعمال سیاست‌های تشویقی و تهدیدی برای ازدواج و تولید مثل مردم و مزدبگیران، مسئله افزایش سه ماهه مرخصی زایمان کارگران زن اقدامی معقول و منطقی برای تامین سلامت جامعه است که نباید متوقف شود.

دیدگاه انتقادی مرکز پژوهشهای مجلس

با این حال در ارزیابی کار‌شناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی آمده است: این لایحه از این حیث که نگاهی حمایتی به جامعه زنان شاغل سرپرست خانوار و دارای فرزند دارد مثبت تلقی می‌شود، اما ابزارهای حمایتی اتخاذ شده در این لایحه ممکن است نه تنها کمکی به حل مشکل این گروه از جامعه زنان شاغل نکند، بلکه به جهت اینکه از روش مناسبی استفاده نشده است، آسیب‌های بیشتری نیز بر آن‌ها وارد کند.

به باور کار‌شناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، کاهش ساعات کار زنان شاغل با شرایط خاص و غیبت چند ساعته و مستمر آن‌ها باعث معطل ماندن بخشی از وظایف محوله سازمان خواهد شد که در نتیجه آن از تمایل کارفرمایان و دستگاه‌های اجرایی به استخدام زنان به مرور کاسته خواهد شد.

از نظر ناقدان دولتی این لایحه در چنین شرایطی استخدام زنان هزینه انجام وظایف دولت و کارفرمایان بخش خصوصی را افزایش داده و در نتیجه نه‌تنها اهداف لایحه محقق نخواهد شد بلکه شرایط اشتغال آنان سخت‌تر نیز خواهد شد.

همچنین به عقیده این کار‌شناسان از آنجا که درحال حاضر قوانین و مقررات متعددی در مورد کاهش ساعات کار زنان وجود دارد، تصویب این لایحه از یکسو ضمن همپوشانی با برخی از این قوانین، حجم قوانین و مقررات در این زمینه را حجیم‌تر می‌کند و از سوی دیگر بار مالی جدیدی را به دستگاه‌های اجرایی تحمیل می‌کند.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ‌‌نهایت به استناد نظر کار‌شناسان خود در خصوص لایحه کاهش ساعت اشتغال زنان اعلام می‌کند: با توجه به مجموعه اشکالات گفته شده و مغایرت این لایحه با اصل چهل‌وششم قانون اساسی، به‌نظر می‌رسد متن پیشنهادی قابل تأیید نیست. لذا رد کلیات لایحه توصیه می‌شود.

]]>
http://www.kaleme.org/1392/06/15/klm-157370/feed/ 0